LOCATION
San Francisco

CREDITS
Photography: Paul Dyer

RECOGNITION
The Registry SF

Battery Ventures II
Having outgrown their space, Battery Ventures expanded their operations, leasing a second floor in their current locale. For their new suite, they sought a progressive workspace that would allow for flexibility, and align with their collaborative corporate culture. To appeal to the firm’s clientele, we drew inspiration from mid-century modern influences, using upbeat color palettes to counterbalance any concern that this is a traditional VC firm. We organized the floor into two sections: An open social space and a private residential-scaled office zone.

At the center of the social area is the food center which is called out by its unusual serrated cerulean oval cladding. Veering from a one-size-fits-all model, clever use of space, seating clusters, and communal tables, offer ample desking options for the laptop set. Adding a touch of Madmen play, restrooms boast bold tiled walls in distinct color ways. The private section sets a hushed tone using golden-hued carpet, white walls, and rich wood accents. Executive offices perimeter the windowed exteriors with random glazed bays providing a varied landscape along the corridor. The core is surrounded by banks of offices, wrapped in walnut screens, allowing daylight to penetrate into the normally dark interiors. The rhythm of the brass-colored entry adds a sense of solidity and strength, while providing a clear sight of view to reception.

By melding the old with the new, we were able to establish an on-brand work environment that communicates Battery Ventures’ culture and relevance.