LOCATION
San Francisco

CREDITS
Photography: Paul Dyer

RECOGNITION
South China Morning Post
Not A Paper House
88 Design Box
Home Snapshots

Roosevelt
The bachelor wanted a refuge from his busy travel schedule – nothing flashy. Just simple. We embarked on a gut renovation. We expanded the footprint and added a new roof deck to take advantage of the bucolic views. We infused a restrained color palette of black and white and kept furnishings and architectural details minimal. Everything was thought of as necessary. The superbly minimal kitchen plays with straight lines and right angles. The living area is laid back with warm white furnishings, and the master bath is slightly monastic with its oversized tub and rain-like shower head. In a reversal of a traditional layout, the master bedroom is sited on the lower level overlooking a private courtyard. The living, kitchen and dining areas, are placed above with direct access to the roof deck. The black-trimmed staircase links the levels, tying in the color palette and the minimal design.