holbert.a

Holbert

Minimalist-Modern Optometry Office

A minimalist-modern approach was taken for this optometry office to distinguish it from other stores in this Peninsula shopping mall. The crisp, symmetrical design features full-height walls of acrylic shelves and maple paneling for a refined and sophisticated appeal, while maximizing display opportunities. Sales and dispensing take place on a carpeted area towards the middle of the room, framed by a terrazzo floor. An elliptical display table set on anthropomorphic legs is the focal point of the room, while inset vetrines are reserved for exclusive eye wear. The frameless glass entrance, up-lit with blue neon, is flanked with Finn-ply maple veneer display cabinets. A flame-cut granite reception desk separates the sales floor from the service areas containing the exam, lab, and testing rooms.